Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır bir post paylaşmıyordum. Artık bu sessizliğime bir son vermem gerektiğini düşündüm ve öğrendiğim / merak ettiğim her konu hakkında bir yeni bir yazı yazmaya karar verdim. Bugün yazacağım konu ise Visual Studio Code kullanırken hangi eklentileri / temayı kullandığımdan bahsedeceğim.

Öncelikle Visual Studio Code’u kendi sitesinden indirebilirsiniz.

Kullandığım Tema : Bearded Theme

Daha çok koyu renk tema sevdiğimden dolayı, Bearded theme benim tüm isteğimi karşılayan bir temaydı. Kontrol ettiğimde 3,768 yüklemesi bulunuyor.

Bearded Theme

Popüler programlama dillerinde renk şemalarını aşağıda paylaşıyorum.

HTML:

Javascript:

Scss:

Php:


Kullandığım Eklentiler:

Eğer Visual Studio Code’u profesyonel olarak kullanmak istiyorsanız, eklentilere ihtiyaç duyuyorsunuz. Benimse en sık kullandığım eklentiler aşağıdadır.

GitLens:

Git versiyon kontrol sistemlerini kullanıyorsanız sizin için bulunmaz bir nimet özelliği taşıyor. Eklentiyi kurduktan sonra tıkladığınız her satırda hangi değişiklikler yapılmış olduğunu gösteriyor. Ayrıca satırın üzerine geldiğinizde bağlı olduğu commit, branch linkine yönlenebilir, diff’i görebilir, commit açıklamasını okuyabilirsiniz. Daha fazla özelliklerini incelemek için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla detay için tıklayın. – Eklentiyi indirmek için tıklayın.

Live Server:

Bu eklentiyi kurduğunuz zaman ayrıca bir server/localhost kurmanıza gerek kalmıyor. Live Server eklentisi size otomatik olarak bir localhost ayağa kaldırıp projeyi çalıştırmanıza olanak sağlıyor.

Eklentiyi indirmek için tıklayın.

VsCode Faker:

Bazen tasarımlarda dummy data gerekebiliyor. asdadasd yazmak yerine bu eklenti ile fake datalar ekleyebiliyorsunuz. Kullanımı oldukça çok kolay.

Eklentiyi indirmek için tıklayın.

vscode-icons:

Bu eklenti klasör yapısında ve dosya yapısında bir güzellik oluşturuyor. Dosya uzantılarına göre ikonlarını gösteriyor.

Eklentiyi indirmek için tıklayın.